TopRecepty.cz

Palmiers - Palmové listy


Palmiers - Palmové listy

Suroviny

listové těsto
cukr krystal
popřípadě šlehačka - pravá, prosím

Postup

Listové těsto rozválíme, posypeme cukrem a zaválíme ho citlivě do těsta. Otočíme a totéž uděláme na druhé straně. Naznačíme si střed a od obou konců těsto složíme směrem ke středu.Dáme ztuhnout do chladna, pak ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm široké dílky, které řeznou plochou pokládáme na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení.
Pečeme při teplotě 220°C, u kakaového těsta bedlivěji hlídáme, abychom listy nespálili.
Vychladlé můžeme po dvou spojit ušlehanou šlehačkou. Jíme hned čerstvé.

Poznámka

Kakaové listové těsto jsem dělala, první pokus nebyl ještě úplně vychytaný, ale kdo má zájem:
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-rece...

Přece jen jsem neuhlídala úplně :(

autor Autor: zizala (Jaroslava Oumarová)
Datum vložení Datum vložení: 12.02.2016 06:41

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz