760 g žitné mouky celozrnné
200 g třtinového cukru
4-5 vajec
50 g másla + dle potřeby
150 g medu
1 pol. lžíce jedlé sody
1 perníkové koření Kotányi - Medový perník 27g
citrónová kůra z jednoho BIO citronu
Na zdobení:
vejce na potření
semínka, mandle, kokos (obarvila jsem gelovou potravinářskou barvou),...
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidat máslo).
Těsto necháme zakryté uležet alespoň 2 hodiny, klidně do druhého dne.
Vyválíme silnější plát (těsto je hodně tuhé) a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem.
Perníčky na plechu pořádně potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme - vmáčkneme do těsta, aby ozdůbky po upečení neopadaly a dáme hned péct.
Vždy zdobím plech těsně, než ho dám do trouby.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° dozlatova.
Aby byly perníčky lesklé, potřeme je ještě rozšlehaným bílkem nebo celým vajíčkem hned po vytažení z trouby.
http://zdraveahrave.blogspot.cz/
![]() |
Autor: Mili Li. |
![]() |
Datum vložení: 26.03.2016 20:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz