TopRecepty.cz

Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablečnou marmeládou, drobenka


Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablečnou marmeládou, drobenka

Suroviny

350 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
250 ml vlažného mléka
70 g mletého cukru
70 g změklého másla
2 žloutky
2 špetky soli
500 g rebarbory
jahody (meruňky, švestky)
strouhaná citronová kůra
Drobenka:
150 g hrubé mouky
100 g cukru krystal
100 g másla

Postup

Čerstvé droždí utřeme s cukrem. Přidáme polovinu z odměřeného množství mléka a hrst mouky. Lehce promícháme a necháme kynout.Žloutky rozmícháme s troškou mléka. Mouku smícháme se solí.Vzniklý kvásek přidáme společně se žloutky do mouky. Mícháme a postupně doléváme zbylé vlažné mléko. Nakonec přidáme máslo.Těsto pečlivě mícháme, do té doby než se přestane lepit na vařečku a je vláčné. Přikryjeme a necháme kynout na teplém místě dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto by mělo být hladké, na povrchu nelepivé.Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.Na drobenku smícháme mouku s cukrem, přidáme rozehřáté máslo a promícháme tak, aby vznikla drobenka.Těsto vymačkáme pěstí přes celý plech, poklademe rebarboru (přicukrujeme), ovocem, či jinou náplní a posypeme drobenkou.Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut do zrůžovění okrajů.

autor Autor: krkovicka.x
Datum vložení Datum vložení: 22.05.2016 13:56

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz