TopRecepty.cz

Zmrzlina z červeného vína


Zmrzlina z červeného vína

Suroviny

750 ml červeného vína
1 ks celé skořice
4 žloutky
150 g cukru
300 ml smetany na šlehání
250 ml plnotučného mléka

Postup

Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.Smetanu s mlékem dáme zahřát.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové pěny.Směs přelejeme opět do kastrolu a za stálého míchání necháme lehce zhoustnout. Směs nesmí vařit a neměla by přesáhnout teplotu 80°C. Směs necháme vystydnout a pak ji dáme vychladit do lednice.Studené víno smícháme s vychlazenou žloutkovou směsí.Výslednou směs nalijeme do zmrzlinovače, dále postupujeme podle návodu od výrobce.
Hotovou zmrzlinu dáme ztuhnout do mrazáku.

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 22.07.2016 14:33

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz