200 g celozrnné špaldové mouky
8 lžic slunečnicového oleje
8 lžic vlažné vody
3 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
2 ks neochuceného tofu natural
(1 balení 180 g)
1 citron - šťáva
3 lžíce slunečnicového olej
3 lžíce medu
1 lžíce vanilkového proteinu - možno nahradit vanilkovým cukrem
2-3 zralé banány
špetka soli
Na závěr:
1 hrnek rybízu
Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek, sůl.Vmícháme vlažnou vodu, olej a med.Malou dortovou formu ( průměr 20 cm ) dobře vymastíme olejem a vysypeme moukou
a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme.Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 - 20 minut.Na krém si dohladka rozmixujeme tofu s olejem, solí, vanil. proteinem, medem a šťávou z 1 citrónu.Tímto krémem potřeme korpus.Banány nakrájíme na kolečka a zatlačíme do krému.Vrátíme zpět do trouby a ještě asi 8 min. zapékáme.Vychladlý dort posypeme rybízem a můžeme podávat.
Inspirace. Eva Francová - Kuchařka ze Svatojánu
Autor: HankaPu | |
Datum vložení: 01.10.2016 18:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz