TopRecepty.cz

Kynutý nekynutý rebarborový koláč


Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky (podle potřeby)
250 g Hery
10 kostek cukru
1 vejce
1 žloutek
42 g čerstvého droždí
250 ml mléka
1 špetka soli
1 bílek na pomazání koláčů
Drobenka:
hrubá mouka
cukr krupice
máslo
Náplně:
tvarohová
maková
jablečná
marmeláda
rebarbora

Postup

Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 minut stát.Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou) Heru.Zaděláme těsto, je-li řidší, tak dohustíme trochou mouky a ihned zpracujeme na velký plech vyložený papírem na pečení.Všechny suroviny na drobenku smícháme a promneme v rukách tak, aby se rozdrobily.Koláče potřeme náplní nebo poklademe ovocem či rebarborou, okraje potřeme bílkem, posypeme drobenkou a pečeme v horké troubě vyhřáté na 175-180 °C do zlatova.

Poznámka

Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31 cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.

autor Autor: mirca75
Datum vložení Datum vložení: 28.05.2009 14:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz