TopRecepty.cz

Kynutý nekynutý rebarborový koláč


Kynutý nekynutý rebarborový koláč
nahoru
Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč Kynutý nekynutý rebarborový koláč
dolu

Suroviny

500 g hladké mouky
250 g Hery
10 kostek cukru
1 vejce
1 žloutek
1 droždí čerstvé (42g)
250 ml mléka
špetka soli
bílek na pomazání koláčů
Drobenka:
hrubá mouka
cukr krupice
máslo
Náplně:
tvarohová
maková
jablečná
marmeláda
rebarbora

Čtvrt dávky:
125 g mouky
1/4 Hery
2,5 kostky cukru
1 vejce
1/4 kostky droždí
špetka soli
62 ml mléka

Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.

Postup

Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, dáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 min. stát.Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou) Heru.Zaděláme těsto (je-li řidší dohustíme trochou mouky) a ihned zpracujeme na velký plech, nebo na malé koláčky.Plníme nádivkou nebo ovocem, okraje potřeme bílkem, sypeme žmolenkou a pečeme v horké troubě (175 - 180°C) do zlatova.

Poznámka

Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou.

Tyhle koláče peču s oblibou už několik let,dělám je jak na celý plech,nebo velké kulaté,nebo malé kulaté-minijednohubky-ty jdou u nás nejvíc na dračku.S těstem se moc hezky pracuje a je to i taková rychlovka když se ohlásí návštěva a není čas.Milujeme je hlavně v létě kdy je spousta čerstvého ovoce,nebo je dělám když jdeme někam na oslavu
.Ještě nikdy si nikdo nestěžoval že by nechutnali,ba právě naopak ;-).

autor Autor: mirca75
Datum vložení Datum vložení: 28.05.2009 14:31

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2020 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz