TopRecepty.cz

Věnečky z odpalovaného těsta


Věnečky z odpalovaného těsta

Suroviny

Odpalované těsto:
300 ml vody
3 lžíce sádla
150 g hladké mouky
80 g polohrubé mouky
5 vajec
1/2 kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli
Krém:
2 vanilkové pudinky
0,5 l mléka
250 g másla
cukr (podle chuti)
Na ozdobení (dle chuti):
čokoláda na vaření
rum
cukr moučka

Postup

Odpalované těsto připravíme smícháním vody, sádla a větší špetkou soli. Přivedeme k varu a přisypeme obě mouky. Mícháme alespoň 5 minut, dokud není těsto hladké a nedělá se na dně hrnce bílá vrstva. Pozor však na připálení.Na propaření těsta dost záleží výsledek. Pak těsto necháme vychladnout a postupně zamícháme jedno vajíčko po druhém. Nakonec zamícháme kypřicí prášek.Řezanou zdobičkou cukrářského sáčku stříkáme na plech vyložený pečicím papírem ve dvou vrstvách kolečka.Troubu rozpálíme na 250 °C a vložíme věnečky. Během pečení neotvíráme! Po 5-8 minutách snížíme teplotu na 100 °C a dopečeme dozlatova.Ještě vlahá kolečka rozkrojíme napůl.Krém: V mléce uvaříme pudink ze dvou balení pudinků podle návodu. Necháme zchladnout.Uvařený hustý a studený pudink vmícháme postupně do utřeného másla. Vzniklým krémem plníme věnečky.Věnečky můžeme polít rumovou polevu, nebo ozdobíme čokoládou, nebo jen pocukrujeme.

Poznámka

Recept mi poslala paní Miluška, která je už dělá 20 let a prý se ji povedly vždycky. Je to konečně těsto, které se povedlo i mě, i když je docela tuhé na rozkrojení, oproti těm předchozím, co jsem zkoušela, tak abyste se nedivili.

autor Autor: janaka
Datum vložení Datum vložení: 07.06.2009 13:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz