TopRecepty.cz

Muffinky "Tarte Tatin"


Muffinky

Suroviny

1/2 listového těsta
5 menších jablek
200 g cukru (já dala třtinový)
50 g másla
mletá skořice

Postup

Do pánve nasypeme cukr, necháme rozpustit, a když začne karamelizovat, přidáme máslo. Chvilinku povaříme a odstavíme.Jablka oloupeme, odstraníme jadřinec a nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná (pokud máme větší jablka, můžeme kolečka vykrojit skleničkou na velikost formičky nebo je nakrájet na kousky).Listové těsto vyválíme na placku silnou cca 0,5 cm. Skleničkou vykrojíme kolečka velikosti muffinové formičky.Formu na muffiny vymažeme nebo vyložíme papírovými košíčky (já použila košíčky). Do každé dáme velkou lžíci karamelu, přidáme kolečko jablka, posypeme trochu skořicí a přiklopíme kolečkem těsta.Pečeme na 180°asi 25 min. Po upečení necháme cca 5 min stát a pak opatrně vyklopíme.

Poznámka

Napadlo mě vyrobit z jablíček a listového těsta něco jiného, než opět štrúdl, tak jsem experimentovala. Verzi koláče Tarte Tatin jako muffinky jsem nikde nenašla, měla jsem trochu strach, aby se vyklopily, ale dopadlo to výborně, štrúdl se peče z druhé půlky těsta, muffinky už zmizely, takže příště je udělám z celého těsta:-)

autor Autor: Lenunka
Datum vložení Datum vložení: 02.09.2017 13:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz