TopRecepty.cz

Jogurtový řez s karamelem


Jogurtový řez s karamelem

Suroviny

Piškot:
8 vajec
200 g cukru krystal
40 ml vlažné vody
200 g hladké mouky
2 lžíce bramborového škrobu
1-2 lžičky holandského kakaa na pečení Castello
Náplň:
1/2 želatiny (Varoma 20 g)
5 lžic vody
2 velké bílé jogurty
moučkový cukr dle chuti (dala jsem cca 80 g)
Poleva:
200 g cukru krystal
50 g másla
100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
vlašské ořechy (na dozdobení)

Postup

Piškot: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak přilijeme vlažnou vodu, přisypeme mouku a bramborový škrob a nakonec lehce vmícháme sníh.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao. Těsta přelijeme na plechy vyložené pečícím papírem a pomocí stěrky rozetřeme. Pečeme na 180°C cca 10-15 min. Na vychladlý piškot natíráme náplň.Náplň: Polovinu sáčku želatiny nasypeme do hrnce (malého), přidáme cca 5 lžic vody a necháme nabobtnat asi 10 minut. Mezitím do misky vložíme dva velké jogurty a osladíme dle chuti. Jak želatina nabobtná, zahřejeme ji (pozor, nevařit), necháme jen rozpustit. Do rozpuštěné želatiny ještě přidáme cca 2 lžíce jogurtu a zamícháme. Směs z želatiny nalijeme do oslazeného jogurtu (jak směs lijeme musíme jogurt stále míchat, aby nevznikly hrudky), necháme chvíli potuhnout, aby se lépe mazalo na pištot.Na jeden z piškotů namažeme jogurtovou směs, druhým plátem pištotu přiklopíme a nahoru natřeme karamelevou polevouPoleva: Cukr necháme zkaramelizovat. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Přilijeme teplou smetanu (ohřála jsem v mikrovlnce), smícháme a provaříme, až vznikne karamel. Dokud je karamel ještě tekutý, přidáme ořechy (které můžeme opražit), promícháme a vzniklou polevou polijeme celý řez. Moučník podáváme vychlazený.

Poznámka

Tento recept je z Lidlu, náplň jsem trošku poupravila.
Na pečení potřebujeme 2 plechy (30 x 40 cm).

autor Autor: Terezzz
Datum vložení Datum vložení: 18.09.2017 17:36

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz