TopRecepty.cz

Kdoulový sýr ze slupek


Kdoulový sýr ze slupek
nahoru
Kdoulový sýr ze slupek Kdoulový sýr ze slupek Kdoulový sýr ze slupek Kdoulový sýr ze slupek
dolu

Suroviny

2 kg dobře odleželé vyzrálé kdoule
20 dkg krystalového cukru
50 g hrozinek
50 g posekaných vlašských ořechů
2 g kyseliny citronové
1 ČL mleté skořice

Postup

Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme
jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.Slupky použijeme na výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlijeme vodou
do výšky cca 2 cm, přidáme cukr, kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody
a vaříme pod pokličkou do změknutí. Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme.Hmotu rozetřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy
a hrozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout
v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky.

Poznámka

Kdoule je ovoce s léčivými účinky. Obsahuje 10% cukru, pektin, kyseliny, třísloviny,
silice, vitamín C, draslík, fosfor, hořčík, vápník, měď, železo atd.
Při výrobě tohoto sýra se využívají slupky kdoulí, jinak odpad, který vzniká při
výrobě kdoulového kompotu. Dobře vyzrálé kdoule mají žlutou barvu a jemnou vůni.
Po natrhání necháme kdoule ještě několik dní dozrát, aby získaly barvu a vůni.

autor Autor: paulpaul (Pavel Karas)
Datum vložení Datum vložení: 24.11.2017 14:59

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 50 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2017 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz