TopRecepty.cz

Koblihy plněné ricottou


Koblihy plněné ricottou

Suroviny

Těsto:
2 lžičky sušeného droždí
125 ml vlažného mléka
2 lžíce krupicového cukru
50 g rozehřátého másla
340 g hladké mouky + mouka na vál
2 vejce
olej na smažení
moučkový cukr na poprášení

Náplň:
250 g ricotty
1 zarovnaná lžička najemno nastrouhané kůry z citronu
2 lžičky krupicového cukru
80 g rozinek sultánek, propláchnutých horkou vodou

Postup

Nejprve připravte náplň. Všechny přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce a zbývající cukr. Vařečkou nebo příborovým nožem vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. To dejte do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a uložte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem, trvá to asi 1 hodinu.Na mírně pomoučněném válu těsto 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozdělte na poloviny a obě rozválejte na centimetr tlustou placku. Sklenkou či vykrajovátkem naznačte kolečka o průměru o něco větším než 6 cm – těsně vedle sebe. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně, zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 6 cm. Okraje budou hladké a pevně spojené. Polštářky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.Rozehřejte větší množství oleje. Koblihy smažte po dávkách, 3–4 minuty z každé strany, dozlatova. Jakmile vložíte koblihu do oleje, přiklopte hrnec pokličku na 1 minutu. To způsobí, že se koblihy krásně nafouknou. Po otočení koblih dosmažte odkryté. Osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.

Poznámka

Youtube: https://youtu.be/xdonLQEmjAw

Blog: https://dvevtroube.blogspot.cz/2017/11/koblihy-pln...

Přesný počet porcí si nepamatuji. Záleží, jaké vykrajovátko použijete, ale najedli jsme se dva dospělí a jedno malý dítě :).

autor Autor: dvevtroube
Datum vložení Datum vložení: 13.04.2018 11:58

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz