TopRecepty.cz

Ořechové palmiers se skořicí


Ořechové palmiers se skořicí

Suroviny

listové těsto (měla jsem kupované, již rozválené)
třtinový cukr
ořechy - co kdo rád
skořice
máslo
Na obalení:
třtinový cukr
ořechy

Postup

Celý plát těsta jsem potřela rozpuštěným máslem. Dále jsem na těsto nasypala třtinový cukr. Použít můžete samozřejmě i klasický a množství určíte sami.Na těsto jsem nasypala ořechy. Také můžete zvolit, jaké máte rádi. Ať to jsou pistácie, lískáče nebo mandle. Já použila rozemletou směs vlašáků a pekanových ořechů. Ty jsem ještě pomocí válečku lehce zatlačila do těsta. Nakonec jsem vše zasypala skořicí. Opět je na vás, jaké množství použijete.Těsto je potřeba zarolovat. Vždy rolujte ze dvou protilehlých stran - těch delších, aby se roládky setkaly uprostřed. Opět jsem těsto potřela máslem a roládky přehnula na sebe (viz video). Celou roládu jsem přendala na plech a dala na 30 minut ztuhnout do lednice.Troubu jsem předehřála na 200°C a roládu rozkrájela na 1 cm silné pláty, které jsem rozložila na plech tak, aby byl mezi nimi rozestup. Takto jsem to udělala s jednou půlkou těsta.Tu druhou jsem ze všech stran potřela rozpuštěným máslem. Smíchala jsem třtinový cukr se směsí ořechů a celý váleček jím obalila. Zbylou roládu jsem opět nařezala a dala na plech.Pokud není ještě trouba předehřátá, vložte plech opět do lednice. Poté do trouby a pečte asi 20 minut.Upečené palmiers nechte vychladnout na mřížce.

Poznámka

Na suroviny není potřebná žádná gramáž. Cukrujte, jak sami uznáte za vhodné. S ořechy a skořicí je to stejné.

Pokud byste těsto rozvalovali sami, ať už kupované nebo domácí, je potřeba ho vyválet na tenký plát asi
3 mm a vykrojit ho do rozměrů 25x33 cm.

Youtube: https://youtu.be/VgcHb9ZFwPE
Blog: https://dvevtroube.blogspot.cz/2018/04/orechove-pa...

autor Autor: dvevtroube
Datum vložení Datum vložení: 18.04.2018 17:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz