TopRecepty.cz

Lžičková buchta


Lžičková buchta
nahoru
Lžičková buchta Lžičková buchta
dolu

Suroviny

Těsto:
20 polévkových lžic polohrubé mouky
20 polévkových lžic mléka
10 polévkových lžic (trošku zchladlého) rozehřátého tuku
10 polévkových lžic cukru (většinou nahrazuji stejným množstvím medu)
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilka (nemusí být)

Náplň:
v mém případě jsem použila třešně a růžovou smetanu...
5 plátků želatiny
kůra z jednoho pomeranče
400 ml zakysané smetany
250 ml bílého jogurtu
80 ml růžového sirupu (když nemám růžový, použiji bezový nebo meduňkový)
2 hrsti okvětních plátků růží

Postup

Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmíchám dohladka, připravím želatinu podle návodu na obale a vliji ji do smetanovo-jogurtové směsi, přidám kůru z jednoho pomeranče, sirup a okvětní plátky růží. Vše promíchám a nechám v chladu.Připravíme těsto: nejdříve smíchám veškeré suché ingredience (mouka, vanilka, prášek do pečiva, popřípadě cukr). Poté přidám všechna vejce, tuk, mléko a popřípadě med (ten používám pampeliškový nebo včelí). Promíchám, vliji na plech a rozetřu, jelikož těsto bude trochu tuhé.Jako poslední na těsto rozetřu náplň, vsadím do ní omyté a očištěné třešně a peču asi 40-60 minut.

autor Autor: Terez002 (Tereza Vršecká)
Datum vložení Datum vložení: 13.06.2018 11:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2018 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz