TopRecepty.cz

Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem


Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem
nahoru
Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem
dolu

Suroviny

1 kg hladké mouky
150 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky soli
2 lžičky kardamomu
1 balíček sušeného droždí
150 g másla
1/2 l mléka
--------
puding z 1/2 litru mléka
--------
150 g cukr moučka
trocha vody
kokos na dozdobení
1 vejce v případě, že nebudete zdobit cukrovou polevou a kokosem

Postup

Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem přilila mléko a promíchala. Dejte pozor, ať mokrá směs není horká, kvůli droždí, které potřebujeme aktivovat, ne zabít :).Mokrou směs jsem po částech přilévala k suché směsi a vždy promíchala. Na vypracování těsta můžete použít vařečku. Já jsem si práci ulehčila ručním mixérem. Pokud je potřeba, do těsta přilijte ještě trochu mléka. Vypracujte hladké a nelepivé těsto.Vypracované těsto jsem pomoučnila, přikryla utěrkou a nechala kynout 1 hodinu na teplém místě.Po hodině jsem těsto přendala na pomoučněnou plochu a ještě propracovala.
Pokud chcete mít bochánky jeden jako druhý, těsto si stejně jako já zvažte, vydělte 24 ks a vytvořte 24 bochánků o stejné váze. Samozřejmě můžete tento krok vynechat a dělat je od oka.Vytvarované bochánky dávejte na plech, vezměte například malého panáka, pomoučněte ho a udělejte do těsta důlek. Těsto nechte kynout dalších 30 minut pod utěrkou.Pak už jen bochánky naplňte vanilkovým pudingem, který bude potřeba udělat z půl litru mléka. Do každého důlku dejte asi 2 lžičky pudingu.Naplněné bochánky dejte do předem vyhřáté trouby na 225°C a pečte asi 20 minut. Po upečení nechte bochánky vychladnout na mřížce a mezitím si připravte cukrovou polevu z moučkového cukru a trochy vody. Podle potřeby můžete vodu přidat. Konzistence by ale měla být hustší, aby z houstiček nestékala.Polevou potřete kolem dokola vrchní část bochánku a posypte kokosem. Je to docela piplačka, ale věřte mi, že ve výsledku to stojí za to.

Poznámka

Inspirovala jsem se na: www.terezainoslo.com

Videorecept: https://youtu.be/Eje033vHWxs

BLOG: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/09/norske-buc...

autor Autor: dvevtroube
Datum vložení Datum vložení: 13.09.2018 22:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2018 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz