TopRecepty.cz

Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou


Věnečky s vanilkovým krémem a šlehačkou

Suroviny

Odpalované těsto:
320 ml vody
100 g másla
špetka soli
235 g hladké mouky
4-5 vajíček (záleží na velikosti vajec)
Krém:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
180 g másla
180 g cukru
rum na dochucení (není nutný)
Šlehačka:
400 ml 40% smetany ke šlehání

Postup

Začneme přípravou těsta. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo, špetku soli a máslo necháme ve vodě rozpustit. Jakmile se začne voda vařit, stáhneme hrnec stranou a k vodě s tukem nasypeme mouku. Vše mícháme do té doby, dokud nezmizí hrudky mouky. Poté hrnec vrátíme zpět na plotýnku a mícháme 2–3 minuty, aby se odpařila voda. Hotové těsto musí držet pohromadě. Necháme ho vychladnout.Pustíme se do přípravy pudinku, na který potřebujeme 500 ml mléka. Část mléka nalijeme bokem do misky a rozmícháme v něm dva vanilkové pudinky. Do hrnce k mléku přisypeme cukr, zamícháme a přivedeme mléko k varu. Do vařícího mléka nalijeme zbylou část mléka s pudinkem, přidáme trochu rumu a vaříme do zhoustnutí.Rum nemusíme přidávat už nyní, ale ve chvíli, kdy budeme připravovat krém. Rum slouží jako konzervant. Hotový pudink odstavíme a zakryjeme potravinářskou fólií, aby se neutvořil škraloup a necháme vychladnout.Když bude těsto teplé na dotyk ruky, krátce ho prošleháme a začneme postupně zašlehávat vejce, jedno po druhém. Recept uvádí 4–5 vajec. Hodně záleží i na tom, jak velké vejce použijeme. Zašlehává se vždy vejce po jednom, protože těsto nesmí být řídké, ale ani tuhé. Pokud je tuhé, musíme přidat vejce navíc.Hotové těsto přendáme do připraveného cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a pustíme se do věnečků. Na pečicí papír obkreslíme kolečka. Použijeme libovolně velkou skleničku – podle toho pak budou velké i věnečky. Věnečky tvoříme tak, že uděláme jedno kolečko a na něj hned druhé. Případné špičky zamáčkneme namočeným prstem ve vodě.Věnečky dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C cca 35 minut. Věnečky musí mít zlatavý nádech na povrchu. Během pečení neotvíráme troubu! Upečené věnečky necháme vychladnout na mřížce.Mezitím připravíme krém. Pudink o pokojové teplotě dáme do mísy od robota a vyšleháme. Poté po částech přidáváme máslo o pokojové teplotě. Nyní můžeme přidat rum, pokud jsme ho nepřidali už při vaření pudinku. Vyšlehaným krémem naplníme cukrářský sáček.V druhé míse od robota připravíme šlehačku, nejlépe 40 %.Teď už zbývá jen dokončit věnečky. Věnečky rozřízneme, naplníme vanilkovým krémem, poté šlehačkou a lehce pocukrujeme.

Poznámka

Luxusní věnečky, který vám nevydrží ani 24 hodin :). A pokud ano, nemusíte se bát, že by druhý den byly kvůli krému tzv. "rozmáchané" :).
Z této dávky jsem udělala 21 věnečků. Krém dala na všechny věnečky a šlehačky mi zbylo na dvě kávy. Tu si nezapomeňte k věnečkům uvařit a nechte si chutnat :).

YouTube: https://youtu.be/nFcqtd1zSpk

BLOG: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/10/venecky-s-...

autor Autor: dvevtroube
Datum vložení Datum vložení: 02.10.2018 23:50

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz