TopRecepty.cz

Dýňový chlebíček s čokoládou/ořechy


Dýňový chlebíček s čokoládou/ořechy

Suroviny

280 g hladké mouky/špaldové mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
200 g krupicového cukru/třtinového cukru
1 lžíce skořice
250 g dýňového pyré
115 ml oleje
tabulka kvalitní čokolády
120 ml mléka (+ - podle potřeby)

Postup

Do mísy nasypte hladkou mouku, prášek do pečiva a promíchejte.
Dále přisypte cukr, skořici a opět vše promíchejte. Do suché směsi přidejte dýňového pyré, olej a celou tabulku kvalitní čokolády nakrájenou na kousky. Vše zamíchejte a pokud je těsto tuhé přilijte mléko. Těsto by nemělo být úplně řídké, ale ani tuhé. Prostě něco mezi. Až se vám bude zdát hustota těsta správná, přelijte ho do úzké chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a těsto na povrchu uhlaďte.Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 50 minut. Upečení zkuste na špejli. Výsledné těsto není suché, ale tzv. mokré, takže špejle nebude úplně suchá nicméně se na ní těsto nebude lepit.Dýňové pyré:
Troubu jsem předehřála na 180 °C. Dýni jsem napříč přepůlila, vydlabala semínka a obě půlky položila rozříznutou částí na plech s pečicím papírem. Dýně bude upečená, jakmile půjde propíchnou vidlicí. Trvá to asi hodinu. Dýni po upečení nechte vychladnout.
Když dýně vychladla tak, abych ji udržela v ruce, vydlabala jsem dužinu, dala ji do robotu a rozmixovala dohladka. Připravila jsem si mísu s cedníkem a do něj vložila pyré. Vychladlé pyré s mísou jsem dala do lednice a nechala přes noc odkapat. Dejte pozor - cedník se nesmí dotýkat dna. Druhý den jsem odkapané pyré přendala do skleničky a zavíčkovala. V ledničce vám vydrží 2 dny, v mrazáku až 2 měsíce.Dýňové koření:
Nejprve jsem umlela 2 lžičky nového koření a 2 lžičky hřebíčku. Přidala jsem 3 lžíce mleté skořice, 2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku a 2 lžičky mletého zázvoru. Směs koření jsem promíchala, uložila do sklenice a zavíčkovala.

Poznámka

YouTube: https://youtu.be/pY6YaofvyFw
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/10/dynovy-chl...

Super na tomhle receptu je, že si můžete suroviny obměňovat. Jednou dáte jen skořici, příště perníkové koření. Můžete dát dýňové koření a zázvor... Je to na vás. Nechcete tam mít čokoládu? Dejte tam třeba jen ořechy nebo kandované ovoce. Klidně hladkou mouku nahraďte špaldovou. Ve finále z trouby vždycky vyjde dobrota.

autor Autor: dvevtroube
Datum vložení Datum vložení: 18.10.2018 21:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz