TopRecepty.cz

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone


Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Suroviny

370 g hladké mouky
240 g třtinového cukru
270 g másla
200 ml mléka
5 vajec pokojové teploty
2 lžičky prášku do pečiva
1 polévková lžíce perníkového koření
1 velká špetka soli
Krém:
250 g másla
250 g mascarpone
2 lžičky mleté skořice
70 g cukr moučkový
lze přidat i nadrcené sušenky Lotus
Perníčky:
150 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
30 g změklého másla
2 lžíce medu
1 vejce
1 lžičku koření do perníku
1/2 lžičky jedlé sody

Postup

Nejprve začneme přípravou dortíků.
Do mísy jsem prosejeme mouku s větší špetkou soli, kořením a práškem do pečiva. Suchou směs jsem zamíchala a dala stranou.Vyšleháme máslo 5 minut, dokud nebude hmota světlá a krásně krémová. Přisypeme třtinový cukr a šleháme dalších 5 minut. V průběhu šlehaní stěrkou ze stěn mísy máslo stíráme dolů aby se vše vyšlehalo rovnoměrně.Zatímco se máslo a cukr šlehá, rozkvedláme v misce vejce s mlékemZa stálého šlehání másla a cukru do mísy střídavě přisypáváme mouku a přiléváme mléčnou směs. Na závěr těsto v míse promícháme a naplnime jím připravené košíčky na cupcaky do tří čtvrtin. Pečeme ve střední části trouby na 180 stupňů, asi 15 minut. Zda jsou dortíky hotové, poznáme vpíchnutím špejle do středu těsta. Pokud je po vytažení čistá, dortíky jsou upečené.Po upečení dortíky necháme vychladnout na mřížce.Dále připravíme perníkové těsto.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, cukr, koření a jedlou sodu. Dále přidáme změklé máslo, vejce, med a vypracujeme těsto, které nelepí, ale ani není tuhé. Podle potřeby samozřejmě do těsta přisypeme mouku.Hladké vypracované těsto uložíme v sáčku do lednice.Připravíme krém tak, že máslo v míse šleháme asi 10 minut, dokud nedosáhlo nadýchané a světlé konzistence. Poté po lžících přidáváme mascarpone a vždy počkáme, než se směs spojí. Nakonec přidáme mletou skořici, moučkový cukr a ještě navíc 50 g nadrcených Lotus sušenek. (Sušenky lze úplně vynechat). Naposledy vše krátce prošleháme a ještě krém promícháme stěrkou.Vrátíme se k odpočívajícímu k těstu, které na pracovní ploše vyválíme asi na 0,5 cm silný plát a z něj vykrájíme perníčky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je důkladně rozšlehaným vejcem. Vejce šleháme vidličkou asi 3 minuty. Nepotáhne se potom bílek a perníčky půjdou krásně potřít. Perníčky vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme je cca 10 minut. Poté je z horkého plechu přeneseme na studený, aby byly zespodu hladké a rovné.Na muffiny naneseme krém. Do každého cupcaku dáme jeden upečený perníček a krém ještě zasypeme rozdrcenou sušenkou Lotus.

Poznámka

Videorecept: https://youtu.be/90a8f3sR3Dk

Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/11/vanocni-ed...

autor Autor: dvevtroube
Datum vložení Datum vložení: 15.11.2018 20:50

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz