TopRecepty.cz

Listové těsto s tvarohem


Listové těsto s tvarohem

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
4 lžíce vody
1 malé vejce (nebo 1/2 většího)
50 g másla
1 vrchovatá lžíce tvarohu
1 KL octa
špetka soli
----------------
náplň (jablka, tvaroh ....)

Postup

V hrnku prošleháme vodu, vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla,, špetku soli a lžičku octa. Touto směsí zaděláme mouku, smíchanou s tvarohem a vypracujeme rukama pevné těsto - trošku můžeme ještě moukou podsypat. Zpracované těsto necháme asi půl hodiny zabalené odpočinout.Pak je rozdělíme na poloviny. Jednu část položíme na papír na pečení velký jako dno plechu, na kterém závin budeme péct a vyválíme na tenký plát. Potřeme rozehřátým máslem a navrch rozetřeme polovinu náplně (jablka, tvaroh - podle toho, co chcete použít, já dala tvaroh s mákem).Závin opatrně pomocí papíru stočíme, přetočíme spojem dolů a i s papírem jej přendáme na plech. Potřeme zbylým máslem a stejným způsobem připravíme také druhý závin. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C cca 25-30 minut dozlatova. Po upečení můžeme naposledy potřít máslem (s rumem) a pocukrovat.

Poznámka

Zdroj nevím, kdysi dávno jsem si to opsala do sešitu. Těsto je krásně vláčné, dobře se s ním pracuje, netrhá se a určitě by šlo naplnit i naslano.

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 16.05.2019 18:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz