TopRecepty.cz

Závin z mraženého listového těsta s jablíčky


Závin z mraženého listového těsta s jablíčky
nahoru
Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky Závin z mraženého listového těsta s jablíčky
dolu

Suroviny

1 rozmrazené listové těsto - 400 g
2 střední jablka
1 vanilkový puding
1 skořicový cukr
1 vejce

Postup

Na pomoučený vál dáme rozmrazené listové těsto, oba díly necháme na sobě a vyválíme plát široký 30 cm, dlouhý 37 cm. Na konci od sebe radýlkem odřízneme 3 pruhy široké 2,5 cm a dáme na stranu. Uděláme šablonu širokou 2,5 cm, dlouhou 10 cm, podle které nařežeme radýlkem pruhy po šířce na protější straně od sebe.Jablka omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy nasypeme k nim skořicový cukr, vanilkový puding a promícháme. Naneseme je na kraj u sebe a zavineme, opatrně od středu na obě strany vytlačíme vzduch a pevně zaděláme konce. Jeden proužek položíme na závin, druhý vynecháme a tak pokračujeme do konce. Potřeme rozšlehaným vejcem mašlovačkou po šířce 2,5 cm a na potřené těsto vejcem položíme jeden uříznutý dlouhý pruh. Proužky, které jsou pod pruhem, dáme ze závinu dolů, znova potřeme a položíme druhý pruh, zase přehneme proužky, které jsou pod pruhem a naposledy pomažeme už celý zbytek závinu, položíme třetí pruh a přitiskneme proužky přes pruh. Každým pruhem se proužky zmenšují.Závin dáme na plech s pečícím papírem a celý ho potřeme vejcem, dáme do vyhřáté trouby do druhé drážky na 200°C a pečeme do zlatova.

autor Autor: Jaromira18 (Jaromíra Pilcová)
Datum vložení Datum vložení: 30.07.2019 18:29

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2019 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz