TopRecepty.cz

Likérové špičky s vaječným koňakem


Likérové špičky s vaječným koňakem
nahoru
Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem Likérové špičky s vaječným koňakem
dolu

Suroviny

Hmota na buflery (větší piškoty):
65 g cukru krupice
150 g bílků (ze 4-5 vajec dle velikosti)
90 g žloutků (ze 4-5 vajec dle velikosti)
40 g vody
90 g hladké mouky
15 g bramborového škrobu

Krémová čokoládová hmota:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
200 g cukru krupice
400 g čokolády na vaření
70 g kakaa
400 g margarínu (nejlépe s máslovou příchutí )

400 ml vaječného likéru

Čokoládová poleva:
cca 600 g čokolády na vaření
cca 150 g 100% tuku

Postup

Vyšleháme bílky s cukrem, zvlášť vyšleháme žloutky s vodou, následně obě hmoty spojíme. Postačí zlehka zamíchat metličkou a nakonec přimíchat mouku se škrobem. Hmotu naplníme do sáčku s hladkou špičkou (průměr cca 1 cm). Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme buflery o velikosti cca 4 cm a vložíme do předem vyhřáté trouby cca na 150-170 °C na cca 20 min.Po upečení NEsloupáváme buflery z papíru. Lépe se na ně nanáší krémová hmota.Připravíme čokoládovou polevu. Cca 600 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni a postupně přidáváme rozpuštěný 100% tuk. Dobře promícháme, nesmí být příliš hustá, ani příliš řídká.Buflery potřeme čokoládovou polevou. Tento krok zamezí pozdějšímu prosáknutí vaječného likéru do piškotu.Uvaříme tužší pudink a následně do něj zamícháme čokoládu a cukr. Oboje se v horkém pudinku rozpustí a vznikne hladká hmota. Šleháme a postupně přidáváme zvlášť rozmíchaný margarín s kakaem (margarín přidáváme do částečně vychlazeného pudinku). Šleháme do úplného vychladnutí.Hmotu naplníme do sáčku se širokou špičkou určenou na likérové špičky. Část krému odložíme stranou na uzavření špiček. Nastříkáme základní tělo zákusku o výšce cca 6 cm a necháme ztuhnout v ledničce. cca 1 hodinuPoté naplníme vaječným likérem cca do 2/3. Následně použijeme sáček s řezanou špičkou a zákusky uzavřeme. Opět necháme dobře ztuhnout v lednici, cca 2-3 hodiny.Takto připravené zákusky odlepujeme z pečícího papíru. Uchopíme za spodní část bufleru a otočíme špičkou dolů, ponoříme do čokolády , necháme lehce okapat a pokládáme na rošt nebo desku s hliníkovou folii nebo pečícím papírem.

Poznámka

Kovová špička má z boku díru, kterou prochází vzduch. Po vložení této špičky do sáčku je nutné, aby boční otvor zůstal volný (můžeme v tomto místě propíchnout sáček).

Na čokoládovou polevu je lepší zvolit hrnec menšího průměru a větší výšky, tak aby při potahováni čokoládou, špička nesahala na dno.

autor Autor: Mireli
Datum vložení Datum vložení: 25.08.2019 14:32

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2019 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz