TopRecepty.cz

Cappuccino dort / řez - snadno a rychle


Cappuccino dort / řez - snadno a rychle
nahoru
Cappuccino dort / řez - snadno a rychle Cappuccino dort / řez - snadno a rychle Cappuccino dort / řez - snadno a rychle Cappuccino dort / řez - snadno a rychle Cappuccino dort / řez - snadno a rychle Cappuccino dort / řez - snadno a rychle Cappuccino dort / řez - snadno a rychle
dolu

Suroviny

Kávový korpus:
4 vejce
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžíce instantní mocca kávy, mírně navršená
1 dl horké vody
0,5 dl oleje
250 g polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
Krém:
400 ml smetany ke šlehání
cappuccino dle vlastní chuti
cca 2-3 lžíce moučkového cukru, dle vlastní chuti
250 g měkkého tvarohu nebo mascarpone

Postup

Korpus na dortovou formu 22 cm nebo menší pekáček: mocca kávu rozpustíme v horké vodě, žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme olej a následně i kávu, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25-30 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto na ni nesmí lepit. Pak korpus necháme zcela zchladnout a prokrojíme na 3 díly.Náplň: smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do krémovější podoby, pak přidáváme po lžících sypké cappuccino a došleháme do tuha. Nakonec do ochucené šlehačky zašleháme i tvaroh/mascarpone. Druh cappuccina záleží na naší chuti (klasik, čokoládové, oříškové...) a množství takové, aby nám krém chutnal. Někdo dá lžíce čtyři, jiný šest, to už si podle ochutnání každý doladí dle vlastní chuti. Záleží i na použitém druhu, zdali je slazené...Vrstvy korpusu promazáváme krémem, kdo chce, může korpus pokapat kávovým likérem nebo rumem. Dort dáme do chladna vychladit, dlouhé proležení (přes noc) není nutné, dort/ řez je velmi jedlý a dobře se krájí už po hodině a půl v chladničce. Dozdobení záleží za naší chuti, můžeme posypat čokoládovými hoblinkami nebo cukrářským zdobením dle chuti.

Poznámka

Dort je velmi jednoduchý, rychlý, nepotřebuje dlouhou dobu na proležení, takže se hodí i v případě, kdy není čas na velké manévry v kuchyni.
Všechno nejlepší všem Mariím, Maruškám, Mařenkám... :-) !!!

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 12.09.2019 07:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2019 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz