Bábovková nebo dortová forma (22cm):
2 celá vejce
120 g cukru krupice
120 g švestkových povidel
150 g bílého jogurtu
7 lžic oleje
50 g mletého máku
220 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva
Vejce vyšleháme s cukrem a povidly. Přidáme jogurt a olej, promícháme, přisypeme mák, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova cca 35-40 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít polevou dle chuti.
Cukr můžeme ubrat, záleží na sladkosti povidel. Je to velmi snadná fofr buchta, stačí jen vše zamíchat a upéct.
![]() |
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) |
![]() |
Datum vložení: 31.10.2019 18:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz