TopRecepty.cz

Malinový koláč s pudinkem a tvarohem


Malinový koláč s pudinkem a tvarohem
nahoru
Malinový koláč s pudinkem a tvarohem Malinový koláč s pudinkem a tvarohem Malinový koláč s pudinkem a tvarohem Malinový koláč s pudinkem a tvarohem
dolu

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
220 g másla nebo jiného tuku
1 vejce
trochu másla nebo jiného tuku na vymazání formy
Náplň:
300 ml mléka
100 g krupicového cukru
1 vanilkový pudink - prášek
250 g tvarohu z vaničky
10 g dětské krupičky
150 g malin - i více (čerstvé nebo mražené)
Na potření:
1 vejce (já jsem nepoužila)

Postup

Na těsto nejprve smícháme všechny sypké ingredience, přidáme máslo nakrájené na menší kousky a vejce. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a necháme v chladničce cca hodinu odležet.Náplň připravíme tak, že do mléka vsypeme cukr, vanilkový cukr a vmícháme pudinkový prášek. Za stálého míchání dvě minuty povaříme, odstavíme a už jen za občasného promíchání necháme zchladnout. Do vlažného pudinku zašleháme tvaroh a dětskou krupičku.Těsto rozdělíme na dva díly, buď na stejné poloviny, ale já dělám jeden o malinko větší a druhý menší. Větší díl těsta vyválíme na lehce podsypaném vále do kruhu o malinko většího, než je průměr formy. Vložíme do vymazané formy a uděláme vyvýšené okraje. Na těsto rozetřeme náplň a nahoru rozložíme maliny.Z druhého, menšího dílu těsta, vyválíme kruhový plát o stejném průměru, jako je koláč. Za pomocí vykrajovací formy, která je určena přímo na koláče, nebo pak malou formičkou vypíchneme otvory. Ze zbylých tvarů doděláme okraj.
Místo vykrajování můžeme vytvořit na povrch z těsta klasickou mřížku.
Připravený koláč můžeme na povrchu potřít rozšlehaným vejcem, já jsem nepotírala.Vložíme do trouby předehřáté na 175 -180°C a pečeme zhruba 40-45 minut. Pak necháme ve formě důkladně vychladnout.Moučník chutná druhý den, více zvláční.

Poznámka

Použila jsem formu o průměru 29 cm.
Malin se může použít i více a taktéž můžeme dát i jiné ovoce.
Já podobné druhy těsta, dělávám v robotu Ronic, používám sekací nůž. Do mísy vložím trochu sypké směsi, pak tuk nakrájený na menší kousky, vejce a zbytek sypké směsi. Po pár vteřinách, třeba s jedním přerušením, mám udělanou takovou hodně jemnou jakoby drobenku, tu přesypu do mísy a rukou jen spojím dohromady v těsto. Jde to dobře a lehce. Určitě nenechávám robot pracovat dlouho a nečekám, že se mi utvoří z těsta nějaká koule. Robot má příkon 700W.
Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem. Mírně poupraveno.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 28.04.2020 10:41

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2020 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz