TopRecepty.cz

Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy


Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
nahoru
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
dolu

Suroviny

250 g polohrubé mouky
1 žloutek
2 lžíce roztopeného másla, popřípadě oleje, Hery
1/4 kostičky droždí
2 lžíce cukru do těsta + 1 lžička do kvásku
2 dl mléka
špetka soli
máslo na potření buchet
povidla
moučkový cukr na posypání

Postup

Do hrnku nalijeme mléko, které mírně ohřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí, přikryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.Do misky nasypeme mouku, přidáme žloutek, máslo, cukr a sůl, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout.Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněné desce zploštíme, naplníme povidly a zabalíme.Síto horkovzdušné fritézy vysteleme pečícím papírem.Vkládáme naplněné buchty a každou z nich pomažeme ze všech stran máslem.Ve fritéze pečeme 25-27 minut na 160 stupňů.Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Ingredience jsou víceméně orientační, vše jsem dělala od oka. Když je těsto řídké, přidáme trochu mouky, když je husté, přidáme trošku teplé vody. Do fritézy lze kdykoliv nahlédnout. Pokud se buchty zdají málo upečené, přidáme pár minut času na časovači.

autor Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 16.07.2020 10:40

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2020 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz