TopRecepty.cz

Žloutkový krém (creme patissiere)


Žloutkový krém (creme patissiere)

Suroviny

480 ml mléka
20 ml rumu
80 g cukru
40 g kukuřičného škrobu (vanilkový pudink prášek)
120 g žloutků (cca 6-7 ks)
5 g vanilkové pasty
60 g másla

Postup

Do hrnce dáme mléko, rum a přivedeme k varu. Během zahřívání mléka v míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku. Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme asi hrnek horkého mléka v tenkém proudu za stálého míchání do vaječné směsi.Když jsou vejce temperovaná, přidáme směs vajec zpět do horkého mléka v hrnci. Zahřejeme a intenzivně šleháme, dokud nezhoustne. Sundáme z plotny, rozmícháme s kousky másla do hladka. Přelijeme do mísy a povrch ihned zakryjeme potravinovou fólií.Ujistíme se, že se fólie dotýká celého povrchu, tím se zabrání tvorbě škraloupu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně několik hodin v lednici, dokud nebude úplně vychlazený.

Poznámka

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

autor Autor: MiskaKulicka (Míša)
Datum vložení Datum vložení: 24.01.2021 08:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz