TopRecepty.cz

Řezy s "paloučkem"


Řezy s

Suroviny

Těsto na korpus:
6 vajec
6 PL krystalového cukru
4 PL polohrubé mouky
2 lžíce kakaa Nesquik
1/2 KL kypřícího prášku
Krém:
1 mascarpone
2 sýry palouček bez příchuti
400 ml šlehačky
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření
šlehačka na vaření

5 kostiček bílé čokolády
višňový nebo malinový džem na potřetí korpusu

Postup

Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky.
Sypkou směs promícháme a nejlépe stěrkou nadvakrát vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 12 minut na velkém plechu.
Během pečení na stůl připravíme čistý pečící papír, který mírně pocukrujeme práškovým cukrem. Po upečení korpus necháme asi 5 minut odležet a překlopíme ho na pocukrovaný papír. Vrchní opatrně stáhneme. Potřeme džemem.
Korpus rozdělíme na polovinu.Na krém vyšleháme nejprve mascarpone s oběma paloučky, pak přidáme sladkou šlehačku a vyšleháme do tuha.Na první část korpusu na džem natřeme polovinu krému, položíme na něj druhou polovinu a rozetřeme druhou část krému.
Polejeme polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak do ní vlijeme asi 1 dl šlehačky. Vymícháme, pokud je poleva hustá, ještě přidáme šlehačku. Polevou polijeme zákusek. Kostičky bílé čokolády dáme také rozpustit.Do rozpuštěné bílé čokolády přidáme trošku šlehačky, vymícháme a lžičkou uděláme podélně čáry. Vezmeme špejli a tou přejedeme po celé délce přes řezy a tak vznikne vzor. Můžete zdobit samozřejmě dle své fantazie.

Poznámka

Přidala jsem foto šlehaček, které kupuji ve zdravé výživě. Růžová je do krému, je slazená. Zelená je bez cukru, na vaření a tu přidávám i do polevy. Jde také vyšlehat. Hlavně nepotřebujete žádný ztužovač.
Přeji dobré chutnání.

autor Autor: Andulka 53 (Andulka stupkova)
Datum vložení Datum vložení: 26.02.2021 18:45

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz