Na piškot:
250 g hladké mouky
200 g cukru
4 vejce
125 ml oleje
150 ml vody (nebo ovocné šťávy)
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
500 g bílého jogurtu
1 smetana ke šlehání
100 g cukru moučky
1 citron
20 g želatiny (nebo želatinový ztužovač za studena)
džem (malinový, jahodový)
Na želé:
(asi 1 kg drobného ovoce)
200 g boruvky
200 g rybiz
200 g maliny
200 g jahody
200 g ostružiny (nebo kdo má na co chuť)
2 balíčky červeného dortového želé
3 lžíce cukru
Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, uhladíme a pečeme asi 25-30 min. na 180°C.
Na náplň vyšleháme smetanu do tuha. Jogurt smícháme s cukrem, šťávou z citronu a nastrouhanou kůrou z citronu, pak do směsy zlehka vmícháme tuhou šlehačku. Želatinu připravíme podle návodu na obale a vmícháme do náplně.
Vychladlé upečené těsto potřeme marmeládou (ve vrstvě jakou máme rádi), dále nalijeme náplň a uhladíme. Náplň poklademe směsí drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, jahody, ostružiny). Podle návodu na obale připravíme dortové želé ve vodě (nebo ovocné šťávě) a s 3 lžícemi cukru nebo podle sladkosti ovoce. Želé nalijeme na ovoce a necháme v lednici ztuhnou minimálně 3 hod., nejlépe do druhého dne.
Ovoce může být mražené i kompotované. Nejlepší je ale čerstvé, hlavně pro vzhled. Omluvte fotky. Lepší bohužel nemám.
Autor: aanicka (Anna Kubincová) | |
Datum vložení: 04.08.2009 16:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz