TopRecepty.cz

Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"


Hodně jednoduchá domácí

Suroviny

500 g smetany ke šlehání
1 kondenzované sladké mléko
dortové oplatky

Postup

Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha. Začneme vlévat mléko a společně vyšleháme do krému. Připravíme vhodnou vyšší nádobu a vysteleme ji potravinovou folií. Směs do ní nalejeme a přikryjeme oplatkem. Dáme na noc zamrazit. Poté vyklopíme oplatkem dolů a nahoru přilepíme další oplatek. Vrátíme na půl hodiny zpět do mrazničky (čerstvým oplatkem dolů). Před podáváním nakrájíme na libovolné kousky.
.

Poznámka

Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.

autor Autor: mika59
Datum vložení Datum vložení: 12.05.2021 20:30

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2021 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz