TopRecepty.cz

Jahodovo - banánové nanuky v čokoládě


Jahodovo - banánové nanuky v čokoládě

Suroviny

250 g čerstvých jahod
150 g banánu-dužiny
60 g krupicového cukru
1 lžička citronové šťávy
100 g mléčné čokolády-dle potřeby

Postup

Jahody nakrájíme na menší kousky, dáme je nejlépe do skleněné dózy, prosypeme cukrem, uzavřeme a necháme v chladničce zhruba 4 hodiny. Můžeme ale nechat i déle. Občas promícháme, aby se lépe rozpouštěl cukr.Čokoládu nasekáme nebo nalámeme na menší kousky a ve vodní lázni ji za stálého promíchavání rozpustíme. Kdo má zkušenosti, může použít i mikrovlnnou troubu. Pomocí štětečku naneseme do nanukové silikonové formy tenkou vrstvu čokolády. Formu můžeme dát předem do chladničky, po nanesení první vrstvy opět vložíme do chladničky a po mírném zatuhnutí znovu potřeme čokoládou. Do formy vložíme z boku dřívka a čokoládu necháme už ztuhnout důkladně.Do většího sekáčku potravin dáme jahody, banán, trochu citronové šťávy a ovocnou směs rozsekáme - rozmixujeme. Naplníme připravenou formu se ztuhlou čokoládou a vložíme na několik hodin do mrazničky.Po zmražení formu vyjmeme a povrch nanuků rychle přetřeme znovu rozehřátou čokoládou. Čokoláda okamžitě ztuhne, tak můžeme nanuky vyjmout a konzumovat. Možná i lepší způsob je nanuky nejprve vyjmou z formy, jednou rukou držet za dřívko a povrch bez čokolády rychle potřít. Nanuky se už nemusí nikde odkládat, čokoláda ztuhne okamžitě.

Poznámka

Na tento typ nanuků je zapotřebí mít plochou silikonovou formu, kde se dřívka vkládají bočními otvory. Je povícero druhů.
Jahody nechávám odležet s cukrem proto, protože se mi pak zdají více aromatické.
Lze použít i čokoládu bílou nebo hořkou, množství je orientační.
Počet kusů je taktéž orientační, záleží na velikosti formy.
Zmrazit se dá i samotná směs bez čokolády, více vynikne čistá chuť použitého ovoce.
Pokud si chceme udělat více nanuků tzv. do zásoby, tak je z formy vyjmeme a skladujeme v mrazničce v dobře uzavíratelné plastové dóze.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 05.06.2021 09:38

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz