1 BeBe sušenky hranaté (130 g)
60 g másla
600 g smetanového sýra (Goldessa Cream cheese z Lidlu)
200 ml smetany ke šlehání
400 g zakysané smetany
100 g cukru
20 g kukuřičného škrobu
4 vejce
vanilka dle chuti (extrakt, pasta, mletá ...)
Předehřejeme troubu na 180˚C. Dno formy vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme nadrcené nebo rozemleté sušenky a rozpuštěné máslo. Rozprostřeme do připravené formy a utlačíme. Pečeme 8-10 minut a necháme vychladnout. Jakmile je forma studená, boky potřeme máslem a přilepíme pečící papír.Ve velké misce smícháme smetanový sýr, šlehačku a cukr. Pomocí elektrického mixéru šleháme na střední rychlost zhruba 3 minuty, dokud není směs lehce načechraná. Přidáme zakysanou smetanu, škrob, sůl a vanilku, promícháme, aby se hmota spojila, ale už nešleháme. Nakonec přimícháme zlehka vejce, aby se směs nenašlehala, ale aby byla hladká a krémová. Nalijeme do formy.Dáme do trouby, na dno dáme pekáček, do kterého nalijeme hrnek vařící vody a troubu rychle zavřeme. Pečeme 30 minut na 180°C, poté teplotu snížíme na 150°C a dopečeme dalších 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvíráme.Po upečení troubu vypneme, necháme ji zavřenou a koláč v ní necháme 1 hodinu tzv. dojít. Poté ho vyndáme a necháme úplně vychladnout. Přikryjeme fólií a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme z formy, dozdobíme a můžeme servírovat.
* Všechny suroviny musí mít vždy pokojovou teplotu! Toto množství používám do formy o průměru 22-25cm, podle toho, zda chci cheesecake vyšší nebo nižší.
* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
Autor: MiskaKulicka (Míša) | |
Datum vložení: 09.09.2021 17:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz