1 velké vejce
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
100 g strouhaných vlašských ořechů
150 ml mléka /dle potřeby
125 ml oleje
1 vanilkový cukr
Krém:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
2 lžíce cukru /dle chuti více
1 tvaroh ve vaničce
125 g másla změklého
1 lžíce rumu
Na posyp:
nasekané ořechy
strouhaná čokoláda
Z mléka, pudinkového prášku a cukru, uvaříme hustý pudink, na vršek přitiskneme potravinářskou fólii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x 32 cm vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Vejce s cukry vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem a strouhané ořechy. Podle hustoty těsta můžeme přidat trochu mléka. Vše promícháme metličkou a vlijeme do připraveného plechu, uhladíme povrch a dáme péct. Když těsto v troubě zvětší objem
(vyskočí), snížíme stupeň tepla na 170 °C a dopečeme cca 20-25 minut (odděluje se od stran plechu, zkusíme špejlí).Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a vyšleháme krém. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo, tvaroh a rum a vytvoříme hladký hustý krém. Pokud by se vytvořily hrudky pudinku, lehce napravíme mixérem.Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme a povrch posypeme sekanými ořechy a kouskem nastrouhané čokolády. Necháme vychladit a ztuhnout, nejlépe přes noc. Nakrájíme řezy nebo kostky a můžeme podávat.
![]() |
Autor: Marie Svarcova |
![]() |
Datum vložení: 21.05.2022 07:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz