500 g hladké mouky (nebo polohrubé)
250 g cukru
2 vejce
75 g změklého másla (nebo rostlinného tuku)
špetka soli
1 lžička strouhané citronové kůry
1 kostka droždí
1/4 l vlažného mléka
3 jablka
3 lžíce citronové šťávy
Dále:
olej na fritování (nebo jiný tuk)
2 lžičky skořice
jablka na ozdobení
Mouku promícháme se 100 g cukru, vejci, tukem, solí a citronovou kůrou. Droždí rozpustíme v mléce, přidáme do vaječné směsi a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a na teplém místě necháme asi 40 minut kynout.Jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na 24 dílků a pokapeme citronovou šťávou. Rozpálíme olej (tuk). Pomoučenou lžící odkrajujeme kousky těsta, do nich vkládáme po jednom dílku jablka, zabalíme a dobře přitiskneme. Postupně - asi 4 kousky najednou- smažíme nebo fritujeme v horkém tuku dozlatova (jednou obrátíme).Pak smícháme zbylý cukr se skořicí. Osmažené kobližky necháme dobře okapat na kuchyňském papíru a obalíme je v cukrové směsi. Ozdobíme kousky jablek.
Autor: LiviaKrausova (Lívia Krausová) | |
Datum vložení: 20.09.2022 11:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz