TopRecepty.cz

Kokosové řezy - bílé pokušení


Kokosové řezy -  bílé pokušení

Suroviny

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
70 g cukru moučka
1 lžička prášku do pečiva
100 g másla
1 lžíce bílého jogurtu
1 vejce
Krém:
300 ml kokosového mléka
100 ml plnotučného mléka
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
3 lžíce kukuřičného škrobu
150 g strouhaného kokosu
kůra a z 1 citronu
šťáva z 1 citronu
Dále:
150 g másla
70 g cukru moučka

Postup

Na těsto smícháme všechny sypké suroviny v míse nebo robotu, přidáme máslo nakrájené na plátky, jogurt, vejce a vytvoříme hebké těsto. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a zabalené ve fólii dáme na 30 minut do chladu.Zatím připravíme základ krému. Do rendlíku dáme kokosové a 100 ml plnotučného mléka, přidáme cukr krupici, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Ve druhých 100 ml mléka rozmícháme vidličkou škrob, vlijeme do do horkého a mícháme do zhoustnutí (jako pudink). Vmícháme kokos, přidáme kůru a šťávu z celého citronu, promícháme a necháme zchladnout.Ustřihneme 3 ks pečicího papíru rozměr 32x23 cm a zapneme troubu na 180 °C.
Postupně vyválíme přímo na papíry každý díl těsta, i s papírem přendáme na plech opět 32x23 cm a pečeme každý zvlášť cca 7 minut. Jakmile začnou růžovět okraje opatrně vyndáme a necháme vychladnout. Pozor, pláty jsou křehké a na papíru nejsou přilepené.Ušleháme máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny a po částech zašleháme uvařenou, zchladlou hmotu. Vzniklý krém rozdělíme na 3 části. Na jeden plát daný na podložce navrstvíme jednu část krému, na uhlazený přesuneme druhý plát a dáme druhou část krému, stejně postupujeme s třetí vrstvou, kterou uhladíme a můžeme posypat kokosem nebo nechat hladkou a po ztuhnutí dozdobit šlehačkou.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 29.09.2022 10:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz