TopRecepty.cz

Odpalované banánky s pistáciovým krémem


Odpalované banánky s pistáciovým krémem

Suroviny

Těsto:
250 ml vody
90 g tuku (máslo nebo Omega)
1 špetka soli
140 g hladké mouky
4 vejce
Pistáciový krém:
300 ml mléka
1 sáček pistáciového pudinku
2 lžíce moučkového cukru
125 g změklého másla
1 pistáciový Termix (90 g)
Poleva:
150 g cukru moučka
3 lžíce horkého mléka
1 lžíce citronové šťávy (nebo rumu)

Postup

Pudink uvaříme dle návodu na obalu, ale pouze jen z množství mléka, uvedeného v receptu.Na uvařený pudink přitiskneme fólii a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.Poté do pudinku zašleháme máslo o pokojové teplotě, Termix a uložíme do lednice.Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plech vyložíme podložkou, nebo papírem na pečení.Do většího hrnce dáme vodu, tuk a špetku soli, přivedeme k varu.Do vroucí směsi nasypeme naráz všechnu mouku a ihned důkladně mícháme vařečkou až se přestane lepit na dno a stěnu hrnce, poté odstavíme.Do hladké, ještě vlažné hmoty vařečkou nebo metličkou zapracujeme postupně vejce, vždy až je jedno úplně zapracované do těsta dáme další (trvá to cca 5 minut).Těsto dáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na připravený plech požadované tvary banánků. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Během pečení neotvíráme troubu.Poté teplotu stáhneme na 140-150 °C a dopečeme ještě 10 minut.Necháme vychladnout, rozkrojíme pilkovým nožem a naplníme připraveným krémem. Dáme ztuhnout do ledničky a připravíme v misce polevu třením uvedených surovin do hladké konzistence.Povrch naplněných banánků potřeme polevou a můžeme posypat sekanými pistáciemi. Necháme polevu zaschnout a podáváme.

Poznámka

Místo polevy můžeme banánky polévat čokoládou dle chuti hořkou nebo mléčnou. Kusů podle velikosti a tvaru bude 20-26.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 20.11.2022 09:12

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz