TopRecepty.cz

Čokoládový salám – dobrota z Itálie


Čokoládový salám – dobrota z Itálie

Suroviny

250 g hořké čokolády
200 g sušenek (nejlépe hranaté máslové)
100 g cukru
2 vejce
20 g másla
moučkový cukr (nemusí být)

Postup

Vejce rozkvedláme s cukrem a odložíme stranou.Sušenky nalámeme na malé kousky (ne úplně napadrť) a také odložíme.Čokoládu nakrájíme na kostičky.V hrnci necháme nad mírným plamenem rozpustit čokoládu a máslo. Když se obě složky rozpustí a promíchají, přidáme směs vajec a cukru a vše dále mícháme asi 5 minut.
Poté necháme směs trochu vychladnout v mrazáku (15–20 minut s tím, že každých pět minut vytáhneme, zamícháme a vrátíme zpátky).Když je směs chladnější a méně tekutá, vpracujeme do ní nalámané sušenky. Bude to vypadat, že je to příliš mnoho sušenek, ale je to tak akorát.Přemístíme všechno na pečicí papír a vytvarujeme přibližně do tvaru velké šišky.
Pak pečicí papír zavineme kolem šišky, nasadíme přes něj gumičku a vyválíme po stole do tvaru tlustšího salámu.Necháme salám v ledničce odležet pár hodin. Ideálně přes noc.
Čím delší dobu se nechá odležet, tím měkčí budou kousky sušenek uvnitř.Můžeme ještě vyválet v moučkovém cukru pro větší estetický rozměr, ale bude to dobré i bez toho.

Poznámka

Je nutno brát v úvahu i, že ve dvou bodech je třeba nechat směs uležet.
S čokoládovým salámem jsem se setkal poprvé v Itálii, když jsem byl ještě dítě. Po spoustě let jsem na něj vzpomínal a zjistil jsem, že připravit si ho doma není nic složitého. Postupoval jsem z velké části podle receptu, který zahrnuje i rum. Ten jsem ale do svého čokoládového salámu nedával, protože si myslím, že v tom, který jsem měl v Itálii já, nebyl.

autor Autor: Dunys
Datum vložení Datum vložení: 29.11.2022 00:23

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz