TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky


Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
250 g margarínu
1 prášek do pečiva
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
mléko k potírání
Náplň:
10-12 jablek
cukr
vanilkový cukr
rozinky
rum (podle chuti)

Postup

Smíchejte mouku, pečicí prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvořte dokonale hladké těsto, které nechte asi půl hodiny odpočívat.Potom připravte náplň - oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Můžete přidat i kapku rumu, pro lepší vůni.Těsto rozdělte na dvě půlky a vyválejte ho do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplňte a opatrně srolujte.Nakonec vytvořené štrúdly potřete studeným mlékem a dejte péct v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 45 minut.Ještě teplý štrúdl pocukrujte a servírujte například s vanilkovým přelivem

Poznámka

Jedna ze zásad zdravého stravování zdůrazňuje význam ovoce. V zimě to ale může být s výběrem čerstvého ovoce trochu složitější. Tak proč nezvolit to nejtradičnější a nezakousnout se do krásně vybarveného, voňavého jablka? A pokud jste milovníci sladkých dobrot, tak vás potěší opravdu lahodný jablečný štrůdl přímo z farmy.

autor Autor: Jihotyrolska_kucharka
Datum vložení Datum vložení: 23.01.2023 14:19

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz