TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky


Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
250 g margarínu
1 prášek do pečiva
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
mléko k potírání
Náplň:
10-12 jablek
cukr
vanilkový cukr
rozinky
rum (podle chuti)

Postup

Mouku promícháme s pečicím práškem a prosejeme. Přidáme vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvoříme dokonale hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočívat.Připravíme náplň - oloupeme jablka, nařežeme je na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Můžeme přidat i kapku rumu pro lepší vůni.Těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplníme a opatrně srolujeme.Štrúdly potřeme studeným mlékem a vložíme péct na 180 °C do horkovzdušné trouby asi 45 minut.Ještě teplý štrúdl pocukrujeme a můžeme servírovat třeba s vanilkovým přelivem.

autor Autor: Jihotyrolska_kucharka
Datum vložení Datum vložení: 23.01.2023 14:19

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz