Těsto:
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
5 vajec
100 g cukru krupice
2-3 lžíce horké vody
1 špetka soli
Náplň:
1 kg jablek
2 sáčky skořicového cukru
citronová šťáva (není nutné)
Drobenka:
100 g třtinového cukru
50 g másla
1 lžička mleté skořice
50 g drcených vlašských ořechů
Nejprve z uvedených surovin uděláme drobenku a uložíme ji do lednice.Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Můžeme je pokapat citronovou šťávou, aby nezhnědly.Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem krupicí a horkou vodou do světlé pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. Do žloutkové směsi vmícháme mouku s kypřicím práškem a potom tuhý sníh z bílků. Z uvedených surovin připravíme rozmělněním v prstech drobenku. Troubu včas rozpálíme na 170 °C.Plech vyložíme pečicím papírem. Nejprve na něj dáme vymačkaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, zalijeme těstem a posypeme drobenkou.Dáme do trouby a pečeme asi 35 minut. Po dvaceti minutách snížíme teplotu na 160 °C.Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme. Podáváme pocukrovaný nebo politý karamelem.
Autor: davidstaufcik | |
Datum vložení: 29.09.2024 14:01 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz