270 g hladké mouky
150 g cukru krupice
1/2 kypřicího prášku
3 lžíce kakaa
1 špetka soli
250 ml mléka
125 ml oleje (slunečnicového)
2 žloutky
2 bílky
Krém:
250 g tvarohu z vaničky
400 g zakysané smetany 30%
125 g povoleného másla
50 g pudinku bez vaření (4 lžíce)
pár kapek rumové příchuti
Zapneme troubu na 170 °C a hluboký plech 24x22 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku s práškem a kakao, přidáme cukr a špetku soli.Vše důkladně promícháme, přilijeme mléko s rozkvedlanými žloutky a olej. Opět promícháme a do této směsi zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.Hmotu přemístíme na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct. Po 5-8 minutách, když těsto zvýší objem stáhneme teplotu o 10 °C a dopečeme asi 20 minut (řídíme se vlastní troubou, zkusíme špejlí, musí být po vytažení suchá).Korpus necháme na mřížce zcela vychladnout a zatím vyšleháme krém. Všechny suroviny dáme do šlehací mísy a vyšleháme do hustého krému.Necháme krém 10 minut odpočinout a poté navrstvíme na korpus, ze kterého jsme odřízli tence vrchní část (lépe poté drží krém na korpusu a neklouže). Odříznutý plátek rozdrobíme a posypeme na uhlazenou vrstvu krému. Necháme v chladu krém ztuhnout a nakrájíme řezy nebo kostky.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 29.09.2024 09:19 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz