2 toastové chleby
1 višňový džem
200 g smetany
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 špetka skořice
citronová kůra
pomerančová kůra
3 vejce
máslo (na smažení)
Na ozdobu:
pomerančový džem
kůra z 1 pomeranče
1 lžíce cukru
200 g smetany
Plátky chleba namažeme višňovým džemem – vždy dva slepíme k sobě jako toast, pro lepší vykrajování je dáme na chvíli do mrazničky. Potom z nich vykrájíme hvězdičky.Smetanu svaříme s cukrem, skořicí a kůrou a necháme zchladnout. Do vlažné smetany vmícháme vejce a v těstíčku obalujeme hvězdičky, které osmažíme na másle.Ještě horké je potřeme pomerančovým džemem a podáváme ozdobené hvězdičkami ze šlehačky a nakrájenou kůrou povařenou v trošce vody se lžící cukru.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 23.11.2024 10:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz