TopRecepty.cz

Dezert kokosové řezy à la Raffaello


Dezert kokosové řezy à la Raffaello

Suroviny

Korpus:
6 bílků
1 špetka soli
150 g cukru krupice
100 g hladké mouky
100 g strouhaného kokosu
Krém:
6 žloutků
1 sáček pudinku (vanilkový, kokosový)
170 g cukru moučka
400 ml mléka
200 g změklého másla
250 g tvarohu tučného (1 vanička)
Dále:
2 lžíce sekaných mandlí
2 lžíce kokosu
kuličky na ozdobu (domácí raffaello, bounty)

Postup

Předem vyndáme vejce z lednice. Troubu zapneme na 170 °C a hluboký plech o rozměrech 32 x 23 cm vyložíme papírem na pečení včetně dna i boků. Oddělíme bílky do šlehací nádoby a žloutky do středně velké misky.Bílky se špetkou soli (ve šlehací míse nejlépe vytřené octem a osušené) začneme šlehat na malé obrátky. Jakmile začnou houstnout zvýšíme na střední obrátky a po částech přidáváme cukr, nakonec došleháme při vysokých obrátkách sníh do hustých špiček.Do vyšlehaných bílků zlehka ručně metličkou vmícháme prosetou mouku a kokos. Přendáme těsto na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20 minut. (Řídíme se vlastní troubou a zkusíme špejlí, když se odděluje korpus od boků je upečeno).Zatím dáme vařit 300 ml mléka, ke žloutkům v misce přidáme pudink, cukr a umícháme dohladka. Přidáme 100 ml mléka a promíchanou směs vlijeme za stálého míchání do vroucího mléka. Vaříme do zhoustnutí jako běžný pudink. Na hustý uvařený pudink položíme potravinářskou fólii a necháme zcela vychladnout.Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy a na nízké obrátky krátce našleháme, přidáme máslo pokojové teploty a tvaroh a ušleháme hladký krém. Poté zhruba polovinu krému navrstvíme na vychladlý korpus (vrstva by měla být dost vysoká), uhladíme a posypeme sekanými mandlemi.Dáme zbylý krém uhladíme vršek nebo projedeme zubatou stěrkou, posypeme kokosem a dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice. Nakrájíme na řezy, případně dozdobíme.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 05.01.2025 11:11

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz