Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g cukru krystal
1 kypřicí prášek do pečiva
2 vejce
6 lžic oleje
1 lžíce kakaa
150-200 ml mléka
1/2 lžičky citronové kůry
Náplň:
600 g jablek
2 lžíce pudinkového prášku
cukr krystal (dle chuti)
skořice (dle chuti)
1 hrst vlašských ořechů
1 hrst hrozinek
Ostatní:
50 g čokoládové polevy
50 g punčové čokolády Margot
Troubu zapneme na 160 °C.Oloupaná a nadrobno nakrájená jablka zalijeme 50 ml vody, přidáme cukr (dle kyselosti jablek), skořici a 5 minut podusíme.Za stálého míchání přidáme 100 ml vody s rozmíchaným pudinkovým práškem. Povaříme do zhoustnutí, ještě na konec přimícháme posekané ořechy a hrozinky.Všechny suroviny na těsto zamícháme a polovinu těsta nalijeme do remosky vyložené pečicím papírem.Rozprostřeme jablečnou vrstvu a zalijeme zbytkem těsta.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme mírněji asi 30-40 minut.Chladnou buchtu polijeme polevou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
![]() |
Autor: Handour (Hana Šátralová) |
![]() |
Datum vložení: 06.05.2025 06:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady