3 vejce
180 g cukru moučky
150 g hrubé mouky
80 g másla
1 hrst jahod
1 hrst třešní
2 lžíce mandlových lupínků
cukr moučka (na posypání)
tuk (na vymazání formy)
hrubá mouka (na vysypání formy)
Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a necháme vychladnout.Jahody a třešně omyjeme a osušíme. Jahody odstopkujeme, třešně vypeckujeme.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme prosátou hrubou mouku a máslo. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.Těsto nalijeme do formy a poklademe ho jahodami a třešněmi. Povrch posypeme mandlovými lupínky.Bublaninu vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.Hotovou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním ho lehce pocukrujeme.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 05.06.2025 18:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady