Poleva se sladkou smetanou:
120 g hořké čokolády min 50%
100 ml smetany ke šlehání 33%
Poleva se zakysanou smetanou:
200 g zakysané smetany
100 g cukru krupice
100 g hořké čokolády min 50%
4 lžíce vody
Poleva se sladkou smetanou:
Smetanu zahřejeme, ale nesmí se vařit. Do horké vložíme čokoládu rozlámanou na menší kousky. Po 5 minutách dobře prošleháme a můžeme použít.Poleva se zakysanou smetanou:
Do hrnku nasypeme cukr a zalijeme 4 lžícemi vody. Svaříme na cukrový sirup do kterého pak nalámeme čokoládu a odstavíme.Necháme trochu vychladnout, pak přidáme kelímek zakysané smetany, dobře promícháme a můžeme použít.
Čokoládovou polevu můžeme také ochutit například vanilkovou nebo rumovou trestí, špetkou mořské soli, skořicí. Kdo má rád sladké, může přidat moučkový cukr. Zbylou polevu nevyhazujeme! Necháme ji v lednici a před dalším použitím ji ve vodní lázni opět rozehřejeme.
![]() |
Autor: Hella |
![]() |
Datum vložení: 06.06.2025 15:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady