3 vejce
180 g cukru krystalu
200 ml oleje
200 ml mléka
320 g hladké mouky
1 balíček kypřicího prášku
3 lžíce kakaa
400 g smetany ke šlehání 31% (2 kelímky)
1 balíček ztužovače šlehačky
4 balíčky vanilkového cukru
250 g tvarohu
150 g červeného rybízu
Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme.Žloutky ušleháme s cukrem. Postupně zašleháme olej, mléko, mouku s kypřicím práškem a kakao. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh.Těsto rozetřeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.Po upečení seškrábneme povrch korpusu a drobky uchováme. Rybíz omyjeme a odstopkujeme.Smetany ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem.Do šlehačky vmícháme tvaroh i rybíz a krém navrstvíme na korpus. Nakonec řezy posypeme kakaovými drobky.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 02.07.2025 14:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady