100 g jahod
50 g krupicového cukru
1-2 lžičky citronové šťávy
6 g kukuřičného škrobu
1 lžíce vody
Dále:
100 g zakysané smetany
Jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího rendlíku, přidáme cukr, citronovou šťávu a jahody za častého míchání ve vlastní šťávě krátce podusíme.V malé nádobce ve vodě rozmícháme kukuřičný škrob a za stálého míchání jahody zahustíme. Velmi krátce povaříme (cca 1 minutu), pokud by se nám zdála směs moc hustá, přidáme ještě malinko vody.Následně zahuštěné jahody odstavíme a necháme je za občasného promíchání prochladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.Ještě vlažnou jahodovou směs přendáme do menšího sekáčku potravin (příslušenství k tyčovému mixéru), přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme.Pak už jen naplníme nanuková tvořítka, vložíme je do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.
![]() |
Autor: Merylas |
![]() |
Datum vložení: 02.07.2025 21:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady