100 ml vlažného mléka
100 g krupicového cukru
1/2 kostky čerstvého droždí
1 balíček vanilkového cukru
250 g polohrubé mouky
100 ml oleje
1 vejce
1 špetka soli
citronová kůra (dle potřeby)
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
krupicový cukr (dle chuti)
1 vejce
Dále:
100 g mletého máku
300 g rybízu
moučkový cukr (na posypání)
Drobenka:
5 lžic hrubé mouky
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce oleje
Droždí rozdrobíme do misky. Přidáme trošku cukru, a zalijeme vlažným mlékem. Rozmícháme a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, olej, vejce, sůl a citronovou kůru. Nakonec přidáme hotový kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout.Rybíz omyjeme a odstopkujeme. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.Připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a vajíčkem. Dle chuti přidáme krupicový cukr a promícháme.Z hrubé mouky, krystalového cukru a oleje vytvoříme drobenku.Těsto rozprostřeme na připravený plech, potřeme tvarohovou náplní, poklademe rybízem, posypeme mákem a drobenkou.Plech vložíme do trouby a koláč pečeme 20 minut na 200 °C.Hotový moučník ještě mírně pocukrujeme, rybíz je dost kyselý.
![]() |
Autor: poslirecept |
![]() |
Datum vložení: 04.07.2025 11:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady