Těsto:
3 vejce
250 g cukru krupice
10 lžic oleje
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
300 ml perlivé vody
Dále:
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
Rosol:
500 ml jablečného moštu (nebo džusu)
2 vanilkové pudinky
3 větší jablka
cukr krupice (podle chuti a kyselosti jablek)
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vodu.Nalijeme na vyšší plech, který jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do středně předehřáté trouby (cca 175-180 °C) a upečeme.V době pečení z moštu a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, do kterého na konci vaření zamícháme nastrouhaná jablka, ochutnáme a podle chuti můžeme přidat cukr.Natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit.
Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...
inspirace internet, bohužel nepamatuju....
![]() |
Autor: janaka |
![]() |
Datum vložení: 09.10.2009 17:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz