TopRecepty.cz

Výborná buchta s jablkovým rosolem


Výborná buchta s jablkovým rosolem

Suroviny

Těsto:
3 vejce
25 dkg cukru
10 lžic oleje
40 dkg polohrubé mouky
1 kypřící prášek
3 dl perlivé vody
Rosol:
1/2 l jablečného moštu (nebo džusu)
2 vanilkové pudinky
3 větší jablka
cukr (dle chuti a kyselosti jablek)

Postup

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, pak mouku s kypř. práškem a nakonec vodu. Nalijeme na vyšší plech a upečeme. V době pečení si z moštu a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink do kterého na konci vaření zamícháme nastrouhaná jablka, ochutnáme a podle chuti můžeme přidat cukr. Natřeme na upečenou teplou buchtu a necháme pořádně vychladit. Je to opravdu moc dobré, takové lehké a buchta není suchá, ale krásně nadýchaná. Možná by se hodilo ještě ozdobit šlehačkou...

Poznámka

inspirace internet, bohužel nepamatuju....

autor Autor: janaka
Datum vložení Datum vložení: 09.10.2009 17:24

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz