275 g listového těsta (1 rozválené)
4 jablka
1-2 lžičky skořicového cukru
1 hrstka zlatých rozinek
několik kapek rumového aroma
vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Listové těsto vytáhneme z lednice a 10 minut necháme při pokojové teplotě.Mezitím propláchneme rozinky, necháme okapat. Vložíme je do misky a zakápneme rumovým aroma. Troubu předehřejeme na 220 °C.Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Z jablek vymačkáme šťávu (do misky, a můžeme ji vypít).Vymačkaná jablka dáme doprostřed rozváleného těsta. Posypeme skořicovým cukrem a naloženými hrozinkami, ze kterých vymačkáme přebytečnou tekutinu.Štrúdl uzavřeme, krátké konce přeložíme dovnitř a delší strany přes sebe, jednu přes druhou. Dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme dozlatova na 200–220 °C přibližně 20–25 minut.Po upečení necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
|
Autor: elasik (Eliška Streitová) |
|
Datum vložení: 28.10.2025 16:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady