240 g másla
135 g hořké čokolády
40 g holandského kakaa
100 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
3/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
2 vejce
150 g cukru krystal
1/2 lžičky soli
125 g zakysané smetany
70 ml červeného vína
Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Ve vodní lázní rozpustíme 110 g másla z odměřeného množství, 60 g čokolády a kakao. Mícháme, dokud se vše nespojí.Mouku smícháme s jedlou sodou a kypřicím práškem do pečiva.V míse promícháme vejce, přidáme cukr a sůl a smícháme. Ke směsi přidáme čokoládu s máslem a kakaem a dobře promícháme.Za stálého míchání střídavě přidáváme mouku a zakysanou smetanu. Končit bychom měli moukou.Těsto rozdělíme do papírových košíčků, které vyskládáme na plech. Plech vložíme do trouby a cupcaky pečeme při 180 °C zhruba 15-20 minut.Mezitím připravíme krém. Zbylou čokoládu rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme ji se zbylým máslem do misky.Misku vložíme do mikrovlnné trouby a zapneme na 10 vteřin. Zamícháme a znovu na 10 vteřin zahříváme. Postup opakujeme tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.K rozpuštěné čokoládě přimícháme víno a krém dáme na 10 minut ztuhnout do lednice.Do cukrářského sáčku vložíme zdobící špičku a naplníme krémem. Směrem od kraje ke středu vytvoříme na každém cupcaku spirálu.
|
Autor: petra.voglova |
|
Datum vložení: 02.11.2025 14:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady